Over Seres

Welkom bij SERES, een pionier op het gebied van New Energy Vehicles en intelligente mobiliteitsoplossingen. Onze visie is om een wereldwijd erkend merk te worden op het gebied van intelligente voertuigen, gedreven door gebruikersbehoeften, innovatie en betrouwbaarheid.

Wereldwijde speler

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986 is SERES uitgegroeid tot een technologie-gedreven fabrikant van EV’s en PHEV’s, waarbij wij ons niet alleen richten op het verbeteren van de gebruikerservaring, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld.
SERES speelt een leidinggevende rol in de ontwikkeling van elektrische aandrijftechnologie, met meer dan 3.700 patenten in het bezit en significante investeringen in R&D. Onze prijswinnende productielocaties behoren tot de wereldtop en hebben een gezamenlijke productiecapaciteit van 1 miljoen voertuigen per jaar dankzij de toepassing van geavanceerde, intelligente productietechnologieën.

In 2021 hebben we onze internationale aanwezigheid verder uitgebreid met opening van ons Europese Marketing Service Center in Frankrijk. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 1.000 verkoop- en servicelocaties operationeel.

SERES is een beursgenoteerd bedrijf aan de Shanghai Stock Exchange, behoort tot de 500 grootste bedrijven van China en telt meer dan 20.000 werknemers, waarvan ruim 4.000 deel uitmaken van het R&D-team. De naam SERES komt uit het Grieks en betekent ‘Land van Zijde’, verwijzend naar de historische Zijderoute – een symbool van verkenning en culturele uitwisseling.

Astara

SERES wordt in Nederland geïmporteerd en vanuit Amstelveen gedistribueerd door Astara Western Europe, onderdeel van de Spaanse Astara-groep. Als toonaangevende internationale speler in de mobiliteitsbranche is Astara actief in negentien landen en heeft het meer dan dertig automerken in haar portfolio.

Astara is gespecialiseerd in vernieuwende mobiliteitsoplossingen en werkt continu aan de ontwikkeling van haar eigen distributie- en mobiliteitsecosysteem om te kunnen reageren op hedendaagse uitdagingen. De vertegenwoordiging van SERES vanuit een jonge en gedreven organisatie met sterke groeiambities sluit naadloos aan op de missie van Astara om innovatieve, duurzame en toegankelijke mobiliteitsoplossingen te bieden voor iedereen.

Rij bewust, rij elektrisch, rij Seres