Range Extender

Indrukwekkende actieradius

Uitzonderlijk efficiënt

EVR-aandrijfsysteem

Acceleratie

SERES plug-in hybride technologie (EVR)

Ervaar grenzeloze elektrische mobiliteit zonder zorgen over de actieradius met de geavanceerde EVR-plug in-hybride technologie van SERES. De SERES 5 en SERES 7 met range extender leveren indrukwekkende milieuvriendelijke rijprestaties en moeiteloze langeafstandsmobiliteit. Met de elektromotor die constant de wielen aandrijft, genieten bestuurders van de kenmerkende voordelen van elektrisch rijden: krachtige, soepele en geruisloze acceleratie. De range extender, in de vorm van een 1,5-liter benzinemotor, garandeert continue stroomvoorziening, waardoor de SERES 5 en SERES 7 over een actieradius tot maar liefst 1.000 kilometer beschikken. Dankzij een 40 kWh accu kunnen beide modellen bovendien tot 150 kilometer volledig elektrisch rijden zonder een druppel brandstof te verbruiken.

Electric Vehicle met Range Extender

De intelligente EVR-aandrijftechniek – Electric Vehicle met Range Extender – is het resultaat van significante investeringen in R&D en meer dan 3.500 technologiepatenten. Het EVR-aandrijfsysteem verlegt de grenzen in de wereld van plug-in hybrides en biedt een groot aantal voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, brandstofverbruik, prestaties, comfort en gemoedsrust.

Gebaseerd op een EV-architectuur

In tegenstelling tot traditionele plug-in hybrides is het EVR-systeem van SERES gebaseerd op een EV-architectuur waarbij de wielen altijd worden aangedreven door een elektromotor. De verbrandingsmotor fungeert alleen als generator om de accu op te laden wanneer nodig. Deze opstelling staat garant voor een consistente elektrische rijervaring, zonder zorgen over het resterende rijbereik en prestatieverlies.

Het EVR-aandrijfsysteem van SERES bestaat uit drie hoofdcomponenten die naadloos samenwerken op basis van de rijomstandigheden en energiebehoeften: het elektrische aandrijfsysteem met twee krachtige elektromotoren, een 40 kWh-accu en een speciaal ontwikkelde 1,5-liter benzinemotor.

Emissievrije mobiliteit voor iedere dag

Een van de belangrijkste voordelen van de plug-in hybride technologie van SERES is de royale actieradius voor een optimaal comfort en gemoedsrust. Het EVR-systeem van SERES maakt gebruik van een NCM-accu (nikkel-kobalt-mangaan) met een capaciteit van 40 kWh. Hiermee is een volledig elektrische actieradius tot wel 150 kilometer* mogelijk. Dat is veel meer dan de gemiddelde dagelijkse rijafstand en ruim voldoende om de meeste ritten emissievrij af te leggen. Tevens laat de accu zich snel en eenvoudig opladen, zelfs bij een DC-snellaadstation waarmee de batterij in circa 30 minuten van 30% tot 80% is op te laden.

Uitzonderlijk efficiënt

De 1,5-liter viercilinder benzinemotor is speciaal ontwikkeld voor toepassing als range extender in een plug-in hybride. Deze motor, werkend volgens de Miller-cyclus, is de eerste in massa geproduceerde benzinemotor met hoge compressieverhouding van 15:1. Tevens staat deze motor garant voor een uitzonderlijke thermische efficiëntie van 41%. Met een conversie-efficiëntie van 3,44 kWh aan elektriciteit per liter benzine, is deze verbrandingsmotor van SERES toonaangevend in het opwekken van grote hoeveelheden energie met een minimaal verbruik.

Zorgeloze actieradius

De EVR-technologie van SERES omvat een intelligent systeem dat naadloos schakelt tussen de verschillende krachtbronnen, afhankelijk van de rijomstandigheden en energiebehoeften. De mogelijkheid om de accu op te laden of de brandstoftank bij te vullen optimaliseert de flexibiliteit van de auto, waardoor lange reizen met een lage brandstofconsumptie haalbaarder zijn zonder de noodzaak voor frequente stops. Wanneer de laadstatus van de NCM-accu laag is, schakelt het EVR-systeem over naar de hybridemodus met een ultralaag brandstofverbruik.

De accu wordt tijdens het rijden opgeladen door de benzinemotor, zonder prestatiesverlies van het aandrijfsysteem, en waarmee de totale actieradius wordt verlengd tot ruim 1.000 kilometer* zonder tussentijds te hoeven stoppen.

* Afhankelijk van model en uitvoering